Безробітним допоможуть відкрити власну справу — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітним допоможуть відкрити власну справу — Мінсоцполітики

Особисті фінанси
794
З 1 січня 2022 року в Україні почне діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і безробітних на підприємців.
Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.
Пілот вже показав результати. У відомстві кажуть, що механізми цієї програми вже були успішно апробовані в пілотному проекті «Рука допомоги» , який був реалізований Мінсоцполітики за підтримки Світового банку в межах проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках.
Тоді понад 230 довготривалих безробітних у трьох областях отримали безвідсоткову поворотну допомогу від держави на початок власної справи. Більше 90% з них успішно працюють і сьогодні.
До речі, у телеграм-каналі Finance_ukr ми вчимо економити і даємо безліч корисних порад для вашого гаманця. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Що передбачає програма: малозабезпеченим і довготривалим безробітним буде запропонована допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн). Ці кошти можна буде витратити для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.
Вагома перевага цього механізму в тому, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення зменшуватиметься з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.
Порядок надання допомоги затверджено постановою Кабінету міністрів України від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» .

Хочу отримати гроші онлайн 💸

«Це дуже своєчасна програма. Пандемія коронавірусу загальмувала розвиток економіки, багато людей втратили роботу та тривалий час не можуть її знайти чи підробляють у неофіційному секторі економіки. Нова державна програма запропонує їм чудову можливість реалізувати себе в малому бізнесі», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Довідка Finance.ua:

  • Загалом по Україні кількість безробітних скоротилася: на початку 2021 року на 1 вакансію претендували 12-14 осіб. Зараз кількість претендентів скоротилася до шести.
  • На сьогоднішній день українцям, які втратили роботу в період карантину, допомога з безробіття призначається з першого дня отримання статусу безробітного, а тривалість її виплат не може перевищувати 270 календарних днів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас