«Інвестняні»: Уряд затвердив порядок взаємодії з інвесторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Інвестняні»: Уряд затвердив порядок взаємодії з інвесторами

Казна та Політика
449
Кабінет Міністрів на засіданні 23 червня схвалив порядок взаємодії «інвестнянь» з інвесторами та владою, що допоможе забезпечувати належну підготовку проєктів та реалізувати ухвалений раніше закон.
Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Telegram.
Так, затверджено порядок взаємодії «інвестнянь» з інвесторами, органами державної влади, а також з місцевою владою.
«Ця взаємодія стане більш ефективною, прозорою і дасть змогу якісно забезпечити підготовку інвестиційного проєкту», — зазначив Шмигаль.
Крім того, було затверджено вимоги до інвестора щодо його фінансової спроможності. Йдеться про критерій достатності капіталу, питання грошового потоку та ресурсу для інвестицій.
Завдання, які покладено на Міністерство економіки згідно з законом «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні», були доповнені.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін на засіданні 19 травня ухвалив постанову, яка затверджує вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестпроєктів — це дозволить запрацювати закону про супровід інвесторів зі значними інвестиціями.
  • В рамках ухваленого закону про «інвестнянь» UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.
  • Президент Володимир Зеленський підписав ініційований ним закон, який, зокрема, передбачає, що до 1 січня 2035 року від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування та обладнання, яке ввозитиметься в Україну для реалізації інвестпроєктів.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас