Інвестняні в Україні: хто опікуватиметься проблемами інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестняні в Україні: хто опікуватиметься проблемами інвесторів

Казна та Політика
276
На засіданні Наглядової ради «Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest» оновили її склад та призначили її очільником главу фракції «Слуга народу» Давида Арахамію.
Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.
До складу Наглядової ради Офісу із залучення інвестицій також увійшли представники уряду України — заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков та міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.
Серед інших членів Наглядової ради — президенти Торгово-промислової палати України та Американської торгівельної палати в Україні Геннадій Чижиков та Андрій Гундер, виконавчі директорки Європейської бізнес асоціації та «Українського дому в Давосі» Ганна Дерев’янко та Александра Чопівські, а також народна депутатка України Галина Янченко.
UkraineInvest — це урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій, нагадав міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов. Установу створили у 2016 році. Цей дорадчий орган при уряді України має допомогати інвесторам й у розширенні бізнесу.
У січні 2020 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що інвестори з капіталом у понад 100 млн доларів отримають персонального «опікуна» від українського уряду. Тоді на Всесвітньому економічному форумі у Давосі голова держави анонсував програму Investment nanny (інвестняні).
Цей інвестиційний менеджер має контактувати з інвестором цілодобово з будь-яких питань, заявляв Президент. Інвесторам, які готові долучитися до великої приватизації в Україні, Зеленський пообіцяв п’ять років податкових канікул.
У грудні 2020 року Верховна Рада України схвалила президентський законопроєкт щодо інвестнянь, проте сума інвестицій для отримання державної підтримки була знижена зі 100 до 30 млн доларів. У лютому Зеленський підписав цей закон.

Довідка Finance.ua:

  • Уряд ухвалив з доопрацюванням рішення, яке дасть можливість запрацювати закону про супровід інвесторів зі значними інвестиціями.
  • В рамках ухваленого закону про «інвестнянь» UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.
Про всі головні зміни в законодавстві щодо ваших особистих коштів ми також інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас