Понад $1 мільярд потенційних інвестицій залучить Україна завдяки роботі інвестнянь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад $1 мільярд потенційних інвестицій залучить Україна завдяки роботі інвестнянь

Казна та Політика
483
В рамках ухваленого закону про «інвестнянь» UkraineInvest за три місяці отримав 15 запитів від потенційних інвесторів на загальну суму понад 1 млрд доларів.
Про це повідомляє Урядовий портал.
З моменту набуття чинності Закону UkraineInvest «спостерігає значне зацікавлення з боку іноземного та українського бізнесу».
«Лише за три місяці роботи UkraineInvest вже напрацював 15 заявок на загальну суму понад 1 млрд доларів інвестицій», — зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.
Закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» передбачає звільнення від сплати податків та ввізного мита, бюджетну допомогу та спрощення процедури надання земельних ділянок.
За умови інвестування понад 20 млн євро та створення від 80 робочих місць, інвестори зможуть отримати підтримку держави, що складатиме до 30% від вкладених інвестицій. Наразі Мінекономіки працює над реалізацією закону і підзаконної нормативно-правової бази. Зокрема, разом із UkraineInvest вже розроблено проект порядку взаємодії з інвесторами, органами державної влади та місцевого самоврядування.
Надзвичайний і повноважний посол України в США Оксана Маркарова наголосила на необхідності роботи над покращенням бізнес-клімату в Україні. Водночас, на її думку, слід втілювати такі ініціативи як закон про інвестиційні стимули, адже це не тільки збільшить інвестиції в українську економіку, а й сприятиме залученню інвесторів, які готові долучатися до зміни бізнес-середовища в Україні. У цьому контексті вона відзначила важливість розширення співпраці зі Сполученими Штатами як із стратегічним партнером у багатьох сферах — від політичної та безпекової до бізнесової.

Довідка Finance.ua:

  • У липні 2020 Верховна рада прийняла за основу в першому читанні законопроект № 3760 про «інвестиційних нянь». Автор проекту — президент Володимир Зеленський. Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% вищоб, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас