Рада схвалила за основу закон про "інвестиційні няні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила за основу закон про "інвестиційні няні"

Казна та Політика
1710
Верховна рада прийняла за основу в першому читанні законопроект №3760 про “інвестиційних нянь”. Автор проекту – президент Володимир Зеленський. За це проголосували 244 нардепи.
Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.
“Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не тільки податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності”, – раніше запевняли в Офісі президента.
Також ці інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проекту до його закінчення. Отримають вони і до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів. Наприклад, це можуть бути фіскальні стимули.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що інвесторам, які приватизують одне з виставлених на продаж держпідприємств, купивши його за понад 10 млн доларів, держава буде надавати податкові канікули на 5 років.
  • Україні потрібні не “інвестняні”, а захист власності від рейдерів, – вважають експерти. Україна на рівні держави не захищає право власності. Більше того, часто в схемах рейдерства задіяні державні функціонери.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас