Позови на 1 млрд: Корбан судиться з «Цитрусом» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позови на 1 млрд: Корбан судиться з «Цитрусом»

Фондовий ринок
1095
Бізнесмен Геннадій Корбан, який купив 50%-ву частку в ТОВ «ЗТ-інвест» (група компаній «Цитрус»), подав чотири судові позови сумарно на понад 1 млрд грн до партнера — співвласника компанії Григорія Топала і групи афілійованих юросіб.
«Трьох місяців було достатньо для того, щоб провести глибокий аналіз і аудит діяльності компанії. Фахівці ретельно вивчали документи. І виявили речі, про які не прийнято говорити вголос», — написав Корбан на своїй сторінці в Facebook в четвер.
За його словами, в компанії відбуваються оптимізація податків шляхом незаконної переуступки боргів без згоди кредиторів, передача оборотних товарів на безоплатній основі фірмам-сателітам, а також багаторічне «сіре» розмитнення товарів.
У свою чергу, в «Цитрусі» спростовують заяви бізнесмена і називають таку інформацію неправдивою і маніпулятивною.
«У рамках судового процесу, де ми оскаржуємо отримання частки, адвокат Корбана надав договір корпоративного управління, на підставі якого Корбан має право управляти 50%-вою часткою в компанії «ЗТ-Інвест», яка не має стосунку до групи компаній «Цитрус», — йдеться в заяві на сторінці «Цитрус» в Facebook.
У компанії також заявили, що не чули про аудит, оплачують всі податки в рамках чинного законодавства, повністю провадять прозору діяльність і не практикують передачу «оборотних товарів» на безоплатній основі.
«Таким чином, всі псевдофакти, відображені в пості, носять завідомо неправдивий характер, що порочить репутацію компанії, і не мають нічого спільного з фактичним станом справ… Ймовірно, настав час звернутися з позовом до суду за наклеп», — підкреслюють у прес-службі «Цитрусу».

Довідка Finance.ua:

  • «Цитрус» — перша українська спеціалізована мережа магазинів гаджетів та аксесуарів. Компанія створена в 2000 році;
  • раніше «Цитрус» заявив про намір оскаржити в суді купівлю Корбаном 50%-вої частки в ТОВ «ЗТ-Інвест»;
  • за даними Єдиного держреєстру, засновниками ТОВ «ЗТ-Інвест» вказані Топал і Корбан з частками в 50%. Водночас кінцевими бенефіціарами числяться Топал і Дмитро Зінченко;
  • Корбан був внесений до реєстру як засновник замість Зінченка 25 лютого 2021 року, свідчать дані Opendatabot. У липні-2020 співзасновник мережі «Цитрус» Зінченко заявляв про спробу рейдерського захоплення компанії з боку партнера Топала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас