МВФ проаналізує закон про податкову амністію на ризики відмивання коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ проаналізує закон про податкову амністію на ризики відмивання коштів

Казна та Політика
162
Експерти Міжнародного валютного фонду аналізують ухвалений закон про податкову амністію на предмет неможливості його використання для відмивання коштів та корупції, а також щодо ефективності процедур перевірки.
Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
«Будь-який законопроєкт про податкову амністію повинен містити потужні запобіжники, які унеможливлюють відмивання коштів та корупцію», — сказав Люнгман.
«Законом також повинні бути введені надійні процедури ретельної перевірки з метою недопущення зловживань публічними діячами, їхніми родичами і тісно пов’язаними особами», — додав він.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада 16 червня ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт № 5153 про проведення в Україні спеціального добровільного декларування фізособами належних їм активів з подальшою сплатою одноразового збору до бюджету.
  • Згідно з законопроєктом, одноразове (спеціальне) добровільне декларування — це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою її активів, якщо вони були одержані за рахунок доходів, що підлягали оподаткуванню в Україні, проте податки і збори з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі, або якщо активи не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, протягом будь-якого з податкових періодів до 1 січня 2021 року.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас