Як оновити відомості про кінцевих бенефіціарних власників — інструкція Мін'юсту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оновити відомості про кінцевих бенефіціарних власників — інструкція Мін'юсту

Казна та Політика
480
У період з 11 липня 2021 року по 10 жовтня 2021 року всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ), мають подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ.
Про це повідомляє Міністерство юстиції.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
Для цього державному реєстратору необхідно подати:
  • заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) — форма 2 або заяву щодо державної реєстрації юридичної особи — громадського формування — форма 4;
  • структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;
  • витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи — нерезидента в країні її місцезнаходження, — у разі, коли засновником юридичної особи є юридична особа — нерезидент;
  • нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, — для фізичної особи — нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, — для фізичної особи — резидента.
Відповідні вимоги висуваються у зв’язку з набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності».
Із зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • Близько 100 страхових компаній сьогодні мають непрозорі структури власності, орієнтовно 90 власників набували істотну участь у компаніях без погодження НБУ чи попереднього регулятора — Нацкомфінпослуг.
  • Кабінет Міністрів на засіданні 12 травня схвалив стратегічні напрями протидії відмиванню коштів. Цим рішенням КМУ визначив основні національні вектори розвитку системи запобігання та протидії з ключовими напрямами державної політики у сфері фінансового моніторингу на найближчі три роки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас