Рада схвалила віднесення збору з одноразового добровільного декларування до доходів держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила віднесення збору з одноразового добровільного декларування до доходів держбюджету

Казна та Політика
352
Верховна Рада схвалила проект закону про віднесення збору з одноразового добровільного декларування до доходів загального фонду державного бюджету.
За прийняття в першому читанні законопроекту №5154 «Про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів і підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразового збору до бюджету» проголосували 252 народні депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, у зв’язку з прийняттям закону, яким пропонується провести кампанію по добровільному одноразовому декларуванню активів фізосіб з наданням державних гарантій в частині звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за несплату податків і зборів з доходів, які стали джерелом походження таких активів, виникла необхідність врегулювання в бюджетному законодавстві порядку зарахування збору за таке декларування до бюджету.
«Проектом закону України передбачається встановити, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, який сплачується відповідно до п. 9−4 „Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб“ розділу XX Податкового кодексу України, відноситься до доходів загального фонду державного бюджету України», — сказано в пояснювальній записці.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас