В Україні будуть по-новому контролювати операції з землею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуть по-новому контролювати операції з землею

Аграрний ринок
719
Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру розробляє систему моніторингу земельних відносин, необхідну для своєчасного запуску ринку землі.
Про це йдеться в повідомленні відомства.
Згідно з повідомленням, в системі будуть відображатися дані Державного земельного кадастру та реєстру прав на нерухоме майно, транзакції із земельними ділянками, податки на землю, судові спори та дані про приватизацію.
Також система показуватиме діапазон коливання цін на землю (від мінімальної до максимальної), місце розташування земельних ділянок, інформацію про власників, загальна площа земельних наділів яких перевищує 100 га, тощо.
«Ця інформація є необхідним фундаментом для розробки обґрунтованої державної політики у сфері земельних відносин. Разом з тим загальна доступність таких даних є основою прозорості земельної сфери», — підкреслив в.о. голови Держгеокадастру Сергій Завадський.
У відомстві зазначили, що моніторинг дозволить аналізувати, виявляти тенденції та проблеми у сфері земельних відносин на рівні як районів та областей, так і країни в цілому.

Довідка Finance.ua:

  • Наприкінці лютого 2021 року Держгеокадастр презентував портал національної інфраструктури геопросторових даних, що сприятиме повній цифровізації всіх процесів і даних в країні.
  • У Геопортал відкритих даних вже внесено більше тисячі наборів відомостей про ландшафт України.
Нагадуємо, що про всі зміни щодо ринку землі ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас