Ліквідність банківської системи перевищує норматив в 4 рази — Рада НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідність банківської системи перевищує норматив в 4 рази — Рада НБУ

Кредит&Депозит
364
Ліквідність банківської системи України (коррахунки банків та депозитні сертифікати НБУ) продовжує перевищувати 200 млрд. гривень — майже учетверо вище від нормативу обов’язкового резервування.
Про це написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин в експертній записці на своїй сторінці у Facebook.
Що цьому сприяло: зменшення залишку коштів на ЄКР на користь залишків на рахунках в банках та незначне скорочення готівки в обігу. Окрім того, шляхом проведення тендеру з підтримання ліквідності банків Національним банком було надано трьом банкам 800 млн гривень кредитів рефінансування на строк 84 дні за ставкою 7,5%.
Заборгованість платоспроможних банків за кредитами рефінансування НБУ становить: на строк до 3 місяців — 4,1 млрд. гривень, на строк від 1 до 5 років — 70,5 млрд гривень.
Кредитний портфель банків в рамках державної програми «Доступні кредити 5−7-9%» за тиждень збільшився на 1,9 млрд гривень — майже до 46 млрд гривень, з яких:
  • 18,4 млрд. гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів;
  • 5,9 млрд гривень — на інвестиційні цілі;
  • 21,7 млрд гривень — на поповнення оборотних коштів.
Портфель іпотечних кредитів за державною програмою «Доступна іпотека 7%» зріс до 326 млн. гривень, з яких 24% – кредити на купівлю житла на первинному ринку та 76% – на вторинному ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас