На готівковому валютному ринку пропозиція домінує над попитом — Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На готівковому валютному ринку пропозиція домінує над попитом — Данилишин

Валюта
679
З початку року банки придбали в населення іноземної валюти у готівковій та безготівковій формі більш як на 1,3 млрд дол. Тож на готівковому валютному ринку продовжує домінувати пропозиція іноземної валюти.
Про це повідомив голова ради Національного банку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
«З початку червня банки придбали в населення іноземної валюти у готівковій та безготівковій формі на суму понад 70 млн доларів США, а з початку року — понад 1,3 млрд доларів США», — написав Данилишин.
За його словами, надлишок пропозиції іноземної валюти на міжбанківському ринку наприкінці минулого та на початку цього тижня тиснув на обмінний курс гривні в бік зміцнення. За тиждень курс гривні до долара США зміцнився на 0,9% під впливом переважання пропозиції іноземної валюти над попитом клієнтів банків.
«Збільшенню пропозиції іноземної валюти на ринку сприяють високі ціни на основні товари українського експорту: сільськогосподарську продукцію, залізну руду та сталь. Зокрема, світові ціни на кукурудзу у річному вимірі збільшилися на 42%, на пшеницю — на 8%, на сталь — на 16%, на залізну руду — на 29%», — зауважив голова Ради НБУ.
На його думку, сприятливі умови торгівлі, в свою чергу, визначають «стійкий вплив фундаментальних складових платіжного балансу на обмінний курс гривні».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас