Ціни на газ в червні перерахували для всіх українців: список тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ в червні перерахували для всіх українців: список тарифів

Особисті фінанси
9109
Газопостачальні компанії вже опублікували свіжі цінники на блакитне паливо: місячну пропозицію – на червень, а також річну базову – її, нагадаємо, компанії можуть переглядати лише у бік зменшення.
Про це повідомляє портал ГазПравда.
Найнижчі базові річні ціни запропонували Агросинтез Трейдінг з ціною 7,80 грн за кубометр, Евода Трейд КП Луцькводоканал з ціною 7,88 грн за кубометр, Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут з ціною 7,89 грн за кубометр, а також ГК Нафтогаз України з ціною 7,96 грн за кубометр.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Загалом більшість компаній встановили ціни до 9 грн за кубометр. А найпоширеніший річний цінник на газ у червні – 7,98-7,99 грн за кубометр.
Ще понад 20 постачальників продаватимуть клієнтам з річними тарифними планами кубометр палива за ціною від 9,20 грн і до 13,50 грн.
Ціни на місяць. Тим часом місячні ціни, які компанії пропонують на червень, коливаються від 7,80 і до 12 грн за кубометр.

Як платимо за газ із 1 травня

«Як бачимо, очікуваного сезонного зниження цін на газ не відбулося. Навпаки, через рекордно низьку пропозицію, спровоковану Газпромом, який не поспішає продавати свій газ, ціни на європейських газових хабах досить високі. Відповідно, такі ж тенденції і в Україні. Середньозважена ціна на природний газ за результатами електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі станом на 27.05.2021 р. на червень становила понад 12,1 грн за кубометр», – нагадала координаторка житлово-комунальних й енергетичних програм Громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.
Нагадаємо, що з травня 2021 року по квітень 2022 року в Україні як базова діє саме річна ціна. Саме на неї автоматично перевели споживачів. Водночас за бажанням люди можуть обрати й інші тарифні плани: місячні чи сезонні.
У таблиці за посиланням можна порівняти річні та місячні пропозиції станом на 28 травня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас