Нацбанк планує запустити в Україні систему миттєвих платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує запустити в Україні систему миттєвих платежів

Фінтех і Картки
974
Національний банк вивчає питання запуску в Україні системи миттєвих платежів.
Про це повідомив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан, передає пресслужба банку.
«Такі системи дають можливість поєднувати високу швидкість розрахунків і потенційно низьку вартість оброблення платежу. Клієнти та бізнес зацікавлені у миттєвих розрахунках. Миттєві платежі (Instant Payments, Fast Payments) вже впроваджені у понад 60 країнах», — каже Шабан.
За його словами, свідченням, що українські громадяни вже готові до таких платежів, є той факт, що в Україні 43% від загальної суми безготівкових операцій з використанням платіжних карток — перекази з картки на картку.
Крім того, Нацбанк продовжує розвивати інструменти віддаленої ідентифікації і верифікації клієнтів фінансових установ та відкритий для пропозицій ринку з удосконалення цих інструментів.
«Наприклад, Національний банк уже обговорює з учасниками ринку можливість розширення функціоналу державної системи віддаленої ідентифікації фізичних осіб — Системи BankID НБУ. Зокрема, йдеться про можливість передавання різного обсягу ідентифікаційних даних через систему залежно від потреб надавачів послуг», — пише пресслужба регулятора.
Також, як зазначається, пріоритет для Нацбанку — розвиток зручних та безпечних способів безготівкових розрахунків, наприклад, безконтактних платежів з QR-кодом.
«У лютому Національний банк затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку. Тож сьогодні будь-який банк зможе інтегрувати нову опцію до власного мобільного додатка. І вже 3 банки підтримують платежі з QR-кодами нового зразка», — сказано в повідомленні.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас