У Нацбанку розповіли, як зміниться ринок фінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, як зміниться ринок фінпослуг

Фінтех і Картки
662
Національний банк України сприяє розвитку фінтех-ринку і продовжує роботу над розширенням частки безготівкових платежів і підвищенням рівня фінансової інклюзії, що є частиною оновленої стратегії регулятора.
Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в ході онлайн-конференції.
«Ми будемо розвивати інноваційну безготівкову економіку, продовжимо розширювати частку безготівкових розрахунків, підвищувати рівень фінансової інклюзії та забезпечувати кібербезпеку фінансового сектора. Це наші основні завдання», — підкреслив Шевченко.
Він зазначив, що 2020 рік став роком стрімкої цифрової трансформації фінансової системи, коли пандемія змінила звички українців у бік цифровізації.
«Як лідер фінансового сектору України, Національний банк впровадив інновації та сприяв розвитку фінтех-ринку. Ми зосередилися на роботі над низкою важливих проектів, здатних стимулювати розвиток інноваційних фінансових послуг. Основним пріоритетом для нас залишається оновлення платіжного законодавства, яке в Україні сьогодні існує на принципах 2001 року», — сказав голова НБУ.
Шевченко повідомив, що парламент прийняв за основу проект закону № 4364 «Про платіжні послуги», який має оновити та змінити платіжний ландшафт в країні. За його словами, законопроект передбачає імплементацію в українське законодавство положень другої платіжної Директиви Європейського Союзу.
«Окремим нововведенням законопроекту є концепція відкритого банкінгу. Він має об’єднати різних постачальників платіжних послуг і технологічних платформ в єдину систему. Це дасть можливість споживачеві користуватися інноваційними сервісами та легко і зручно управляти своїми коштами, а також стане потужним поштовхом для розвитку фінтеху», — підкреслив Шевченко.
Голова Нацбанку додав, що ще одним важливим кроком є створення Регуляторної пісочниці НБУ.
«Це спеціальний правовий режим, безпечне тестове середовище, в якому Фінтех-компанії відчувають свої ідеї. Фактично сьогодні у світі працює всього 15 пісочниць, і нам дуже хочеться приєднатися до такої передової практики», — сказав Шевченко.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас