ІТ-бізнес підтримує податкові ставки Дія.Сіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІТ-бізнес підтримує податкові ставки Дія.Сіті

Казна та Політика
1465
ІТ-бізнес підтримує податкові ставки, що увійшли до фінального варіанту законопроєкту щодо спеціального податкового режиму Дія.City, таке навантаження зможе стимулювати розвиток ІТ-сфери й надалі.
Про це йдеться у пресрелізі Європейської бізнес асоціації.
У компромісному варіанті усіх обговорень щодо оптимальних податкових ставок для ІТ-індустрії податкове навантаження з одного фахівця за гіг-контрактом буде наступним:
  • ставка 5% податку на доходи фізосіб;
  • 1,5% військового збору;
  • ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати.
“ІТ Комітет Асоціації підтримував та підтримує зазначені податкові ставки, задекларовані у законопроєкті №5376, адже такий рівень навантаження, на думку експертів Асоціації, є оптимальним та має зберегти існуючі темпи росту індустрії, а також стимулювати її у подальшому розвитку”, – кажуть у ЄБА.
Як зазначається, найбільше уваги до податкового питання слід приділяти в розрізі глобальної конкуренції на ІТ-ринках. Адже багато країн по всьому світу створюють виключні, лагідні податкові режими для власного сектору інформаційних технологій – задля його масштабування та успішного конкурування на міжнародному полі.
“Варто розуміти, що наразі внутрішній попит України на ІТ-послуги складає не більше 10% того об’єму, який пропонується нашою індустрією, а інші 90% – якраз-таки залежать від глобального ринку. А враховуючи вплив пандемії, як прямий так і опосередкований, конкуренція на міжнародній арені (не тільки в ІТ) значно посилилась, що впливає і на український ІТ-експорт”, – пояснюють у ЄБА.
Проте, у тексті податкового проєкту ще залишились окремі зауваження, які хотілось би включити в фінальний текст між 1 і 2 читанням, це зокрема:
  • збільшення порогу з 1 млн грн до 7 млн грн для цілей обов’язкової реєстрації платниками ПДВ;
  • встановлення 5%-оподаткування ПДФО не лише для заробітної плати, але й на інші виплати (наприклад премії, бонуси тощо).
Окрім цього, ІТ Комітет Асоціації сподівається, що розміри зазначеного у проєкті №5376 податкового навантаження (5%+1,5%+22% з мін.ЗП) все ж буде збережено протягом задекларованих 15 років.
Про всі головні зміни в законодавстві щодо ваших особистих коштів ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас