День фінансів: гектари в онлайні, витрати і субсидії, бізнес на пенсіях в ОРДЛО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: гектари в онлайні, витрати і субсидії, бізнес на пенсіях в ОРДЛО

928
Вівторок, 18 травня: про заробітки банківських співробітників і бізнесі на пенсіях:
Гектари пустять з молотка в онлайні. Верховна Рада остаточно схвалила два обов’язкові законопроєкти, необхідні для відкриття ринку землі з липня цього року. Після запуску повноцінного ринку землі в Україні купувати ділянки можна буде тільки на аукціонах. Крім того, купівля-продаж землі буде можлива тільки безготівково.
Перехід до paperless. Міністерство цифрової трансформації розробило платформу для розгортання державних реєстрів, які будуть обмінюватися даними з іншими реєстрами автоматично, що дозволить державним органам не вимагати паперові документи або довідки для надання послуг.
Витрати, які не вплинуть на субсидію. З 1 травня в Україні уточнили перелік одноразових витрат на суму понад 50 тисяч гривень, за які позбавлятимуть права на субсидію. Заступник міністра соціальної політики Музиченко нагадав, що при призначенні субсидій враховується інформація про здійснення внесків до статутних капіталів організацій, купівлю корпоративних прав, купівлю дорогих речей, рухомого та нерухомого майна на суму понад 50 тисяч гривень. Також Мінсоцполітики хоче відкрити оновлений вебпортал для оформлення субсидій.
Комісії інтерчейндж. Національний банк України спільно з міжнародними платіжними системами Visa і Mastercard підписали Меморандум про сприяння конкурентному платіжному ринку. Меморандум відкритий для приєднання будь-якими іншими платіжними організаціями платіжних систем та іншими учасниками ринку. Таке рішення сприятиме зниженню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців – користувачів платіжних карток.
Заробітки банківських співробітників. Згідно з даними сайту з працевлаштування, наразі в Україні відкрито більше ніж 570 вакансій у банках. Причому потрібні як рядові співробітники, так і менеджери середньої та вищої ланки. Українські банки готові запропонувати такі зарплати.
Підвищення виплат пенсіонерам. Як заявила голова Мінсоцполітики Марина Лазебна, деяким категоріям пенсіонерів підвищать виплати. За її словами, з 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019-2020 роках.
При цьому станом на 1 січня 2021 року українська пенсія нараховується 660 тисячам жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про те, як «рішали» стали новою елітою на окупованих територіях, читайте в матеріалі:

Бізнес на пенсіях в ОРДЛО 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас