В НБУ назвали мінімальні терміни для приватизації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали мінімальні терміни для приватизації ПриватБанку

Казна та Політика
647
Стратегічна мета держави — це скорочення участі в банківському секторі. Але різні державні банки рухаються з різною швидкістю до цієї мети, а у випадку з ПриватБанком є ​​юридичні ризики.
Про це заступник голови НБУ Юрій Гелетій сказав в інтерв’ю виданню FinClub.
«Якщо говорити про ПриватБанк, то це процес некороткострокової перспективи, потрібні один-два роки як мінімум. Треба здійснити комплекс заходів. Ми розуміємо, що існують юридичні ризики в поточних умовах для входження — тривають судові процеси з колишніми власниками. Але мета держави — безумовний вихід з капіталу держбанків, істотне скорочення частки», — сказав Гелетій.
За його словами, приватизація Укргазбанку вже почалася. «Цього року було підписано угоду між Укргазбанком та IFC, яка дасть перспективи фіналізації входження IFC в капітал», — зазначив він.
Приватизація Ощадбанку залежить від його участі в ФГВФО. «Для Ощадбанку ключовим є продовження співпраці з ЄБРР, але для цього треба виконати низку попередніх заходів з української сторони, а саме членство Ощадбанку в Фонді гарантування вкладів», — сказав він.
Гелетій розраховує на угоду Ощадбанку з ЄБРР вже в цьому році. «Якщо буде прийнято закон, то моя оцінка — ймовірність понад 90%. Якщо закон буде прийнято до середини липня, до закінчення роботи парламенту, то я очікую готовність з боку ЄБРР. Найімовірніше, мова буде йти про кредит з опцією конвертації», повідомив заступник голови НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас