Експерт розповів, як вплине підвищення податків у США на інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, як вплине підвищення податків у США на інвесторів

Особисті фінанси
473
Ще в квітні стало відомо про те, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден має намір підняти ставки для великих компаній з 21% до 28%.
Однак нещодавно прозвучала нова цифра: глава США погодився знизити планку і обіцяє підвищити податок на корпорації не до 28%, а до 25%.
Про це під час онлайн-вебінару «FinUpDate Випуск 16. Куди інвестувати і не інвестувати в 2021 році» розповів співзасновник M. Ritcher & Partners, Wotans Михайло Рітчер.
«Фондові ринки працюють в очікуванні. А це значить, що це підняття податкових ставок вже закладене в цінах на активи. Тому, коли ринки почули нову цифру і загалом про підвищення податків до 25%, це викликало більше ейфорію на ринку. Після цього фондові індекси S&P 500 навіть зросли», — прокоментував Рітчер.
Але, за словами експерта, тут справа зовсім в іншому. Навіть якщо відбудеться підвищення податкових ставок, воно не так сильно позначиться на цінних фондових активах — адже ціни на них вже сформовані, а високі ставки закладені в цю ціну.
«Більше зіграє психологічний фактор і новини в ЗМІ. Саме це буде впливати на ринок ще найближчий рік-два, а то і більше. Тому що ми бачимо, що навіть один твіт Ілона Маска може призвести до різкого зростання цін як на Bitcoin, так і на будь-яку криптовалюту або акції компанії Tesla. Поки це не порушує жодних законів і цим не зацікавилися — ми ще побачимо сильні падіння на фондових ринках», — спрогнозував Рітчер.
Що ж робити? Експерт зазначає, що підвищення ставки і податків в будь-якому випадку буде, тому перш за все треба думати про те, як себе захистити. Це означає, що треба купувати такі активи і акції, у яких висока рентабельність капіталу і низький рівень боргу (тому що зростання процентної ставки призведе до більш високих боргових навантажень). Крім того, аналітик рекомендує купувати найбільш недооцінені акції. Якщо в тих цінних паперах, які ви плануєте купити, сходяться всі три фактори — в такому випадку підвищення податків і процентної ставки не так сильно вдарять по вашому капіталу і його зростанню.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас