Банки знизили ставки на депозити для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки знизили ставки на депозити для населення

Кредит&Депозит
13043
У квітні 2021 року середні процентні ставки банків за новими депозитами в гривні для населення склали 6,9% річних. Це на 0,3 в.п. нижче, ніж у березні (7,2%).
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Національного банку України.
За даними НБУ, ставки за новими депозитами для населення у валюті за квітень не змінилися – 0,7%.
У квітні 2021 року ставки за гривневими депозитами для підприємств зросли з 3,8% до 3,9% річних, за валютними – не змінилися – 1,0% річних.
Депозитний портфель банків у квітні зріс на 1,1% до 1 380 млрд гривень, у т.ч. населення зріс на 1,8% до 692 млрд гривень, підприємств зріс на 0,9% до 663 млрд гривень.
Банки знизили ставки на депозити для населення
Банки знизили ставки на депозити для населення

Довідка Finance.ua:

  • Низький рівень суми державної гарантії за вкладами та існування «Ощадбанку» поза єдиною системою гарантування — ці фактори, на думку експертів, стримують сьогодні якісний розвиток банківської сфери та економіки країни.
  • Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова зазначила припинення зниження ставок за депозитами з початку квітня, проте заперечує можливість зростання ставок по кредитах найближчим часом.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодовує депозити, відкриті на акційних умовах, у разі банкрутства банку. А от депозити, відкриті на індивідуальних умовах, – не відшкодовуються.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас