Депозити перестали дешевшати, але кредити поки не подорожчають - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозити перестали дешевшати, але кредити поки не подорожчають - Рожкова

Кредит&Депозит
2469
Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова зазначила припинення зниження ставок за депозитами з початку квітня, проте заперечує можливість зростання ставок по кредитах найближчим часом.
Про це вона повідомила в Facebook.
Реакція ринку на підвищення облікової ставки у березні показала: ринок готовий сприймати наші сигнали. З початку квітня ставки за депозитами припинили знижуватися.
“Чи підштовхне це вгору ставки за кредитами? На цьому етапі вважаю, що ні. Оскільки спред (різниця між кредитними і депозитними ставками) залишається достатньою, щоб забезпечити отримання процентного прибутку”, – написала вона.
При цьому стабілізація відсоткових ставок за депозитами сприятиме переорієнтації частини коштів зі споживання на заощадження і стримуватиме тиск на інфляцію.
Нагадаємо, в АУБ пояснили, чому українці не заробляють на депозитах. Сьогодні на гривневому вкладі за рік можна заробити в середньому 10,5%, тоді як відсоток за депозитами в іноземній валюті значно нижчий.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, скільки можна заробити на депозиті: як будуть зростати відсотки за вкладами.
  • Позитивні настрої банків стосовно динаміки кредитування у 4 кварталі 2020 року збереглися наприкінці І кварталу поточного року. Про це йдеться в повідомленні НБУ. Попри очікування впровадження нових карантинних обмежень, попит на кредити збільшився з боку бізнесу й населення. Зокрема, попит на іпотеку був найвищим за всю історію спостережень.
Якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас