В АУБ пояснили, чому українці не заробляють на депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АУБ пояснили, чому українці не заробляють на депозитах

Кредит&Депозит
51528
Якщо українці хочуть дешевих кредитів під 3-5%, то вони повинні розуміти, що і депозитні ставки будуть низькими.
Про це в інтерв’ю виданню Banker.ua розповів Президент Асоціації банків України (АУБ) Андрій Дубас.
За словами співрозмовника видання, сьогодні на гривневому вкладі за рік можна заробити в середньому 10,5%, тоді як відсоток за депозитами в іноземній валюті значно нижчий.
«Це обумовлено тим, що в Україні банки не мають можливості надавати кредити в іноземній валюті фізичним особам. Але є багато варіантів, де можна розміщувати гроші, цінні папери. За прогнозами Нацбанку, інфляція цього року повинна скласти 7,5%. Якщо в 2018 році ставка була 18%, то сьогодні – 6,5%. Якщо ми хочемо дешевих кредитів – 3-5%, то ми повинні розуміти, що ставка і за депозитами буде низькою – 1-3%», – каже Андрій Дубас.
Що ж стосується банківських продуктів, які, як очікується, будуть найбільш затребуваними в 2021 році, то експерт згадує іпотечні програми, кредитування фермерів і продаж об’єктів нерухомості в рамках «малої приватизації».
«Банк може оцінити об’єкти, виставлені на продаж, і видати кредит реальному покупцеві того чи іншого лота. Я думаю, цього року такий банківський продукт буде актуальним», – зазначає Дубас.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас