Особливості гарантування вкладів, відкритих на акційних та індивідуальних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості гарантування вкладів, відкритих на акційних та індивідуальних умовах

Кредит&Депозит
649
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодовує депозити, відкриті на акційних умовах, у разі банкрутства банку. А от депозити, відкриті на індивідуальних умовах, – не відшкодовуються.
Про це повідомляє пресслужба ФГВФО на сторінці у Facebook.
“Пониження облікової ставки НБУ спричинило суттєве зниження процентних ставок за депозитами у банках. З метою залучення клієнтів деякі банки почали пропонувати відкрити вклади на акційних умовах. Наприклад, за такими акційними пропозиціями банк пропонує клієнтам, які мають поточні рахунки, відкрити і депозит із додаванням до основної річної процентної ставки ще кількох відсотків”, – сказано в повідомленні.
У вкладника цілком закономірно може виникнути питання, чи не буде цей депозит вважатися таким, що відкритий на індивідуальних умовах, а отже, у разі визнання банку неплатоспроможним, не буде відшкодованим Фондом гарантування вкладів.
Чи відшкодовує такі вклади Фонд:
  • вклад на індивідуальних умовах – це такий вид депозиту, який банк відкриває вкладнику на особливих умовах, що не є поточними ринковими, а отже й не є доступними для будь-кого. Простіше кажучи, це спеціальна пропозиція для одного клієнта, а отже гарантії Фонду не поширюються на такі вклади;
  • акційні пропозиції доступні для кожного охочого відкрити депозити, а отже, надаються на загальноринкових умовах. Вся інформація про їх надання розміщена у відкритому доступі, наприклад, на сайті банку. З огляду на це, такі вклади підпадають під гарантії Фонду і у разі банкрутства банку будуть відшкодовані.

Довідка Finance.ua:

  • Довіряючи свої гроші банку, переконайтеся, що у разі його банкрутства вони повернуться за рахунок Фонду гарантування вкладів.
  • Після оголошення про початок ліквідації банку, якщо загальна сума коштів вкладника перевищує гарантовану суму, він може заявити свої кредиторські вимоги.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас