В Києві ліквідували конвертцентр з обігом понад 125 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві ліквідували конвертцентр з обігом понад 125 млн гривень

Кримінал
320
Співробітники ГУ ДФС у Києві припинили діяльність «центру мінімізації платежів до бюджету».
Про це повідомила пресслужба відомства.
Центр, організований групою осіб, надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з переведення безготівкових коштів у готівку.
Організатор конвертцентру здійснював формування податкового кредиту з ПДВ підконтрольних йому транзитних підприємств за рахунок придбання «фіктивного» ліміту на реєстрацію податкових накладних в ЄРПН у СГД-імпортерів та інших підприємств реального сектору економіки.
В Києві ліквідували конвертцентр з обігом понад 125 млн гривень
Потім бухгалтер центру здійснював підміну номенклатури груп товарів, придбаних транзитними СГД, з метою подальшого формування податкового кредиту з ПДВ для користувачів центру. Знята готівка у банківських установах передавалися «клієнтам» — посадовим особам СГД реального сектору економіки.
За результатами обшуків виявлено готівкові кошти на загальну суму понад 600 тис грн, документи бухгалтерського та податкового обліку, чорнові записи фіктивних СГД, 17 печаток транзитно-конвертаційних підприємств.
В Києві ліквідували конвертцентр з обігом понад 125 млн гривень
Вказаний протиправний механізм «конвертації» грошових коштів підтверджується як результатами проведених слідчо-оперативних заходів, так і доказами, отриманими в ході проведення обшуків.
Загальний обсяг проконвертованих коштів за період 2018 року до грудня 2021 року із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав близько 128,8 млн грн, а втрати бюджету складають понад 21,3 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас