У Києві ДФС ліквідувала «конвертцентр» з обігом понад 250 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ДФС ліквідувала «конвертцентр» з обігом понад 250 млн грн

Кримінал
331
Співробітники Державної фіскальної служби Києва припинили діяльність «центру мінімізації платежів до бюджету» (ЦМП).
Про це повідомила пресслужба відомства.
Центр, створений групою осіб, надавав послуги підприємствам реального сектору економіки, а саме: реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти на рахунки підконтрольних учасникам ЦМП транзитних та/або фіктивних СГД за цінні папери, відступлення прав вимоги, тощо.
Грошові кошти готівкою знімалися учасниками центру, та в подальшому разом із підробленими первинними документами передавалась службовим особам СГД реального сектору економіки.
У Києві ДФС ліквідувала «конвертцентр» з обігом понад 250 млн грн
У результаті цього підприємства реального сектору економіки безпідставно завищували власні витрати, чим зменшували базу оподаткування з податку на прибуток підприємств. Це призвело до ухилення від сплати зазначеного податку.
Вказаний механізм «конвертації» грошових коштів підтверджується результатами проведених слідчих розшукових дій і доказами.
Загальний обсяг проконвертованих коштів за період 2018-2020 рр. із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав понад 250 млн грн, втрати державного бюджету становлять близько 45 млн грн.
У Києві ДФС ліквідувала «конвертцентр» з обігом понад 250 млн грн
У результаті проведених санкціонованих обшуків виявлено фінансово-господарські документи, флеш-накопичувачі, чорнові записи, факсиміле, договори купівлі-продажу цінних паперів, чекові книжки підконтрольних підприємств, банківські картки, печатки СГД з ознаками «транзитності» та «фіктивності», печатки нерезидентів у кількості 37 шт., та готівкові кошти в еквіваленті на загальну суму понад 6 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас