Податківці прикрили в Дніпрі «центр мінімізації платежів до бюджету» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці прикрили в Дніпрі «центр мінімізації платежів до бюджету»

Кримінал
465
Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Дніпропетровській області ліквідували так званий Міжрегіональний «центр мінімізації платежів до бюджету», організований групою осіб.
Як повідомляє пресцентр ДФС, організатори незаконного бізнесу надавали послуги різним підприємствам реального сектору економіки з мінімізації сплати податків до бюджету за рахунок незаконного формування податкового кредиту з ПДВ (податок на додану вартість. — Ред.).
Злочинна група мінімізувала податки шляхом здійснення «безтоварних» фінансово-господарських операцій та незаконного переведення грошей з безготівкової форми в готівкову.
За результатами проведених заходів, встановлено низку сільгосппідприємств, які були зареєстровані в податкових органах виключно для переказу безготівкових коштів у готівку.
Так, наприклад, одне з підприємств, яке було задіяне в схемі мінімізації податкових зобов’язань з ПДВ, ухилилося від сплати податку на 8 млн грн.
В рамках кримінального провадження проведено низку обшуків офісних і виробничих приміщень. В результаті санкціонованих обшуків виявлено оригінали первинних фінансово-господарських документів фігурантів, чорнові записи, печатки тощо.
Наразі проводяться слідчі заходи зі збору і закріплення доказової бази в рамках кримінального провадження.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас