Водіїв у Києві будуть швидше штрафувати за парковку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв у Києві будуть швидше штрафувати за парковку

Особисті фінанси
925
У Києві з 1 травня запустили електронну систему перевірки оплати штрафів за несплачену парковку.
Як повідомляється на офіційному сайті київської влади, комунальне підприємство «ГІОЦ» оцифрувало процес.
Раніше інспектори довго звіряли з кількома джерелами інформацію по оплаті парковки і виписували штрафи вручну. Тепер весь процес виписування штрафів можна прискорити до кількох хвилин.
«За номером машини інспектор миттєво перевірить оплату паркування. У разі несплати буде виконана фотофіксація і згенерована доказова база. Система також автоматично генерує повідомлення з QR-кодом про притягнення до адміністративної відповідальності. Повідомлення можна буде швидко роздрукувати і залишити на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу», – інформують у Київській міськдержадміністрації.
Згідно з повідомленням, система захищена за сучасними стандартами кібербезпеки. Інспектори не мають доступу до персональних даних водіїв, а вся інформація зберігається в зашифрованому вигляді в міському дата-центрі.
Система штрафування інтегрується з Єдиним державним реєстром транспортних засобів, Реєстром адміністративних правопорушень і міським додатком «Київ Цифровий». Власники автомобілів можуть отримувати повідомлення про штрафи з доказовою базою і відразу оплачувати їх.
Водіям надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснюється протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що в Києві скасовують безкоштовні парковки і вводять додаткову автофіксацію порушень. Автоматична система фіксації порушень правил паркування почала працювати після ослаблення карантинних обмежень в столиці.
  • Мер Києва зазначив, що програма зручна як для роботи інспекторів, так і для автовласників. Зокрема, в ній є інтерактивна карта парковок столиці, сервіси оплати за парковку і сплати штрафів за порушення її правил. На час локдауну місто прийняло рішення тимчасово зробити парковку в місті безкоштовною.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас