Маск визнав, що Tesla зробила «істотні помилки» із сонячною покрівлею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск визнав, що Tesla зробила «істотні помилки» із сонячною покрівлею

Технології&Авто
2309
Звітуючи за рекордні фінансові успіхи першого кварталу року, Ілон Маск визнав, що з сонячним бізнесом у нього вийшло не так добре: компанія зробила «істотні помилки» в проекті сонячної черепиці, які призвели до завищених цін і затримок у поставках, пише HighTech Plus з посиланням на The Verge.
Сонячні панелі вперше були представлені компанією Tesla в 2016 році. За перший квартал 2021 року компанія продала їх на $494 млн, але в цілому підрозділ все ще не досяг прибутковості.
За словами Маска, Tesla зіткнулася з труднощами «при оцінці трудовитрат окремих дахів».
Він заявив, що «складність дахів серйозно відрізняється». Якщо на ньому є виступи або проблеми з покрівлею, або він недостатньо міцний, то вартість встановлення рішення від Tesla може виявитися в два або три рази вищою, ніж за початковими оцінками. Клієнтам, які не готові платити так багато, компанія повертає депозит. Раптова звістка про зростання цін викликала обурення багатьох замовників.
У чому суть черепиці від Маска? Прототип сонячного даху, представлений Маском в 2016 році, не був повністю працездатним, але ідея фотогальванічної черепиці, що замінює звичайну і виробляє більше енергії, ніж сонячні панелі, захопила Ілона Маска і багатьох його клієнтів. Зберігати цю енергію передбачалося в домашніх акумуляторах Tesla Powerwall. Для цього була придбана компанія Solar City, яку потім об’єднали з Tesla.
Відтоді сонячна черепиця пережила кілька модифікацій. Нещодавно компанія ввела нову політику – продавати сонячні панелі тільки в тандемі з акумуляторами власного виробництва.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас