У Tesla виникли нові проблеми з європейським заводом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Tesla виникли нові проблеми з європейським заводом

Технології&Авто
813
Американський автовиробник Tesla може отримати штраф від уряду Німеччини. Рішення буде прийматися за результатами розслідування стосово прокладки компанією промислових стічних труб.
Міністерство навколишнього середовища Бранденбурга повідомляє, що канави для труб були виявлені на будівельному майданчику Tesla Gigafactory під час звичайної перевірки. Відомство повідомило виданню Business Insider Germany, що зупинило будівництво на майданчику з 26 березня по 12 квітня 2021 року. Після цього будівництво було дозволено відновити.
Однак міністерство почало розслідування стосовно компанії за незаконне встановлення водопроводу, яке могло завдати шкоди навколишньому середовищу. Експерти кажуть, що встановлені одностінні зварні труби не мають достатньої товщини, щоб гарантувати, що промислові стічні води, що протікають через них, не потраплять в місцеву питну воду.
«Це руйнує основу довіри, яка, як я припускав, існувала, принаймні, між ліцензійним органом і Tesla», – сказав Торстен Деппнер, юрист екологічної асоціації в Бранденбурзі.
Це дещо іронічно, враховуючи, що Ілон Маск відкрито критикував уряд Німеччини за його бюрократію, звинувачуючи його в нерозумінні терміновості, з якою його компанія бореться зі зміною клімату.
При цьому в лютневому звіті йшлося, що будівництво Gigafactory не буде завершене цього літа. У той час ряд критично важливих будівель не були добудовані, і не було подано заявки на будівництво акумуляторного заводу, який Tesla має намір створити тут же.
Тоді Tesla визнала, що через проблеми може не укластися в терміни будівництва. У зв’язку із замороженням будівництва на два з половиною тижні дата відкриття німецького заводу, безумовно, буде переноситися.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас