НБУ спростив умови розміщення компаніями єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив умови розміщення компаніями єврооблігацій

Казна та Політика
210
Національний банк України вдосконалив низку норм, що визначають проведення українськими компаніями платіжних операцій за власними борговими цінними паперами, розміщеними ними за кордоном для залучення зовнішнього фінансування (єврооблігаціями).
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
З метою спрощення умов та зменшення вартості організації розміщення єврооблігацій за кордоном були запроваджені такі зміни:
  • виключено з переліку операцій, на які встановлюється річний ліміт у розмірі 2 млн євро, операції з виплати доходу та погашення єврооблігацій, а також інші операції емітента, що здійснюються в зв’язку з розміщенням таких цінних паперів;
  • дозволено купувати іноземну валюту для накопичення на власному рахунку емітента в українському банку до дат платежів із виконання зобов’язань за єврооблігаціями.
Відповідні зміни набирають чинності з 27 квітня 2021 року.

Закон про валюту. Що змінилося за два роки

“Українська економіка як ніколи потребує додаткових коштів для розвитку. Одним із джерел таких коштів є зовнішні запозичення. Ми спостерігаємо дедалі більший інтерес, зокрема з боку українських компаній, до можливості залучення фінансування із зовнішніх джерел, зокрема завдяки розміщенню єврооблігацій”, – зазначив заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.
В Нацбанку сподіваються, що ухвалені зміни спростять умови залучення коштів, що сприятиме збільшенню капітальних надходжень в економіку України та поліпшенню її інвестиційного потенціалу.

Довідка Finance.ua:

  • 7 лютого 2018 року був ухвалений новий Закон України «Про валюту і валютні операції». Метою цього Закону було забезпечення реальної, а не декларативної, свободи здійснення валютних операцій.
  • В Україні в 2021 році змінять правила купівлі доларів, ліміти на операції з валютою можуть прибрати.
Практичні поради про те, як накопичувати та примножувати свої заощадження, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас