Зайнятість населення поступово зростає, незважаючи на посилення карантинних обмежень — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зайнятість населення поступово зростає, незважаючи на посилення карантинних обмежень — НБУ

Особисті фінанси
228
Бізнес і населення частково пристосувалися до роботи в умовах пандемії. Незважаючи на березневий карантин “червоних зон” у деяких областях, кількість вакансій на сайтах із пошуку роботи зростала та залишалася істотно вищою ніж рік тому.
Про це йдеться в “Інфляційному звіті” НБУ за квітень.
Водночас поліпшувалася й зайнятість, а сезонно скоригований рівень безробіття скоротився (до
9,7% у IV кварталі).
Зайнятість за статтю. Сезонно скоригована зайнятість зростала за обома статтями і незалежно від місця проживання. Жінки активніше поверталися до пошуку роботи та працевлаштовувалися одразу після пом’якшення карантинних обмежень, тоді як у IV кварталі їх активність дещо послабилася. Це може бути пов’язано із збільшенням рівня захворюваності наприкінці року та посиленням обмежень у роботі закладів сфери обслуговування.
Активність чоловіків, навпаки, пожвавилася наприкінці року, що, зокрема, може бути зумовлене збільшенням будівельних робіт та зміщенням в темпах збору врожаїв. Ці самі чинники сприяли
поліпшенню зайнятості в міській та сільській місцевості.
Попит. Порівняно більшим попитом серед роботодавців користувалися працівники з досвідом. Водночас поліпшилася зайнятість і серед молоді, передусім чоловіків. Утім, рівень безробіття в цій групі лишається найвищим, незважаючи на все ще суттєво менший рівень участі в робочій силі, ніж рік тому.
У результаті в І кварталі 2021 року, за оцінками НБУ, безробіття скорочувалося, утім стриманим темпом – до 9,6% у с/с вимірі.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів удосконалив механізми надання послуг населенню Державною службою зайнятості під час карантину.
  • Кожен третій зареєстрований в Києві безробітний — молода людина віком до 35 років. Ще стільки ж — громадяни віком від 35 до 44 років.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас