Денісова назвала кількість пенсіонерів, які живуть за межею бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денісова назвала кількість пенсіонерів, які живуть за межею бідності

Особисті фінанси
705
Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що в Україні 77% пенсіонерів живуть за межею бідності. До неї звертаються громадяни через низький рівень прожиткового мінімуму.
Про це вона розповіла в інтерв’ю РБК-Україна.
За її словами, фактичний прожитковий мінімум в два рази більше, ніж юридичний. І тому громадяни звертаються: як прожити на 2189 гривень, якщо фактично потрібно хоча б 4714 гривень.
“77% пенсіонерів перебувають за межею гуманітарної бідності”, – повідомила вона.
Зазначимо, суми прожиткового мінімуму на 2021 рік встановлено законом № 1082. Основним орієнтиром є його розмір, визначений для працездатних осіб. На 1 січня 2021 року цей показник становить 2270 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні високий рівень бідності. Він формується не тільки як абстрактні цифри доходу чи майнового стану, а і у співставленні з очікуваннями населення. Україна займає дуже погані позиції в рейтингу найщасливіших країн світу, бо ми найбідніша країна Європи.
  • Станом на 1 квітня 2021 року середній розмір пенсії в Україні становив 3,7 тисяч гривень. Найбільший розмір пенсій у колишніх суддів – 77 тис. грн.
  • 68,5% виборців вважають, що життя у старості має забезпечувати держава та уряд, натомість 18,8% вважають відповідальними передусім самих себе. Водночас 47,3% українців готові на значне зменшення ЄСВ заради отримання доходів від заощаджень у майбутньому або витрат на поточні потреби.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас