Регулятор оштрафував «Київтеплоенерго» за численні порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор оштрафував «Київтеплоенерго» за численні порушення

Фондовий ринок
356
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала КП “Київтеплоенерго” на 289 тис. грн за низку порушень.
Таке рішення за результатами планової перевірки регулятор ухвалив на засіданні 21 квітня, повідомляє прес-служба НКРЕКП у Facebook.
У НКРЕКП дійшли висновку, що підприємство не виконало вимоги нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушило ліцензійні умови з виробництва електричної енергії, постачання електричної енергії споживачеві та виробництва теплової енергії.
“У зв’язку з численними порушеннями у діяльності КП “Київтеплоенерго” регулятор прийняв рішення накласти штраф на підприємство у розмірі 255 тис. грн стосовно діяльності з виробництва та постачання електроенергії та 34 тис. грн стосовно діяльності з виробництва теплової енергії”, – сказано в повідомленні.
Також НКРЕКП зобов’язала підприємство врахувати в інвестиційній програмі на 2021 рік статтю “додатково отриманий дохід за результатами діяльності в 2018-2019 роках” без додаткових джерел фінансування на загальну суму 161,5 млн грн (без ПДВ).
Крім того, регулятор ухвалив рішення зменшити тариф на виробництво теплової енергії для “Київтеплоенерго” на суму економії коштів, отриманої в 2018-2020 роках в результаті недофінансування статей витрат у порівнянні з розрахунковими витратами в тарифі на виробництво теплової енергії та недофінансування ремонтної програми 2018 року в розмірі 261,7 млн грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас