«Нафтогаз» скаржиться на «клона», що вводить в оману споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» скаржиться на «клона», що вводить в оману споживачів

Фондовий ринок
805
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (ГК «Нафтогаз України») звертає увагу клієнтів, що не має жодного відношення до діяльності компанії ТОВ «Нафтогаз Постачання».
Про це йдеться в повідомленні компанії.
“ГК «Нафтогаз України» є частиною державної Групи Нафтогаз і працює у сфері постачання газу з 2017 року. Нашу компанію обрали своїм постачальником газу уже понад 900 тис. домогосподарств у різних областях Україні, завдяки якісному сервісу та одним із найвигідніших цін на газ на українському ринку”, – йдеться в повідомленні.
У квітні 2021 року ціна газу в рамках тарифного плану «Місячний» від ГК «Нафтогаз України» дорівнює 6,86 грн/куб.м із ПДВ, без вартості розподілу (доставки).
Натомість, попри схожість назв, ТОВ «Нафтогаз Постачання» є приватною компанією, створеною наприкінці 2020 року. Хоча компанія зареєстрована у Києві, обслуговує вона переважно клієнтів у Кременці Тернопільській області. При цьому, ціни на газ від цього постачальника вищі за ціни ГК «Нафтогаз України», зокрема у квітні – на 15%.
Спілкування представників ГК «Нафтогаз України» з клієнтами у місті Кременець та їхні свідчення підтверджують: схожість назв спричиняє плутанину двох різних компаній.
ГК «Нафтогаз України» висловлює побоювання щодо можливих маніпуляцій під час підключення клієнтів.
З цієї причини компанія звернулася до Антимонопольного комітету України та правоохоронних органів щодо порушення прав інтелектуальної власності.
“Компанія не надавала іншому постачальнику жодних дозволів на використання ані торговельної марки, ані своїх фірмових найменувань. Тому використання у своїй назві та в доменному імені позначень «Нафтогаз» — ідентичного з фірмовим найменуванням та торговельною маркою ГК «Нафтогаз України» — є неправомірним. Більше того, з огляду на те, що ТОВ «Нафтогаз Постачання» здійснює діяльність на ринку природного газу так само, як і «ГК «Нафтогаз України», використання фонетично подібної назви вводить клієнтів в оману щодо компанії, яка є постачальником природного газу” – сказано в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Клієнти ГК «Нафтогаз України» з 1 травня 2021 року будуть автоматично переведені на новий річний тарифний план «Фіксований». Умови тарифного плану.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас