Заборгованість киян за розподіл газу становить 4,8 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість киян за розподіл газу становить 4,8 млн грн

Особисті фінанси
560
Борги побутових клієнтів АТ «Київгаз» за розподіл газу становлять 4,8 млн грн. З них 16,5% споживачів в 2021 році жодного разу не платили за розподіл блакитного палива.
Найбільше боргують жителі Дніпровського, Солом’янського і Шевченківського районів столиці.
Нині компанія не застосовує санкції за прострочення оплати за послугу розподілу газу. Адже на час дії карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг у разі несплати рахунків. Проте введений урядом мораторій на нарахування пені, штрафів та відключення газу через заборгованість деякі споживачі сприйняли як можливість взагалі не сплачувати за розподіл газу. Таких клієнтів у компанії 128,5 тисячі.
«У 736 тисяч жителів Києва, які користуються газовими колонками і плитами або виключно плитами, оплата за послуги з розподілу в рік не перевищує 25 гривень. Щомісячний платіж для такої категорії споживачів становить в середньому 2 гривні. Незважаючи на це, деякі споживачі не платять за послуги», — розповідає Віталій Замараєв, директор департаменту розподілу та балансування газу АТ «Київгаз».
Фахівці компанії проводять активну роботу з попередження боржників, адже заборгованість за розподіл газу після карантину може стати причиною відключення від газопостачання. Так, від початку нинішнього року з допомогою телефонних повідомлень інформували про заборгованість 42,5 тис. споживачів.
Крім того, клієнти АТ «Київгаз» мають всі можливості оплатити рахунки за доставку дистанційно, що найбільш безпечно в умовах пандемії. Працюють онлайн-сервіси: особистий кабінет, чатбот у мережі Телеграм.
АТ «Київгаз» закликає споживачів вчасно сплачувати за послугу розподілу газу і не допускати нарощування боргів, адже від цього залежить безперебійне та безаварійне газопостачання.
Якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас