Банкіри дали прогноз курсу гривні на другий квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри дали прогноз курсу гривні на другий квартал

Валюта
4178
У найближчі три місяці курс гривні може зміцнитися до позначки 27 грн/$.
Такий прогноз у коментарі «Інтерфакс-Україна» озвучили представники провідних українських банків.
На думку банкірів, в II кварталі курс гривні буде зростати на тлі активних продажів валюти аграріями.
Як зазначають в «Альфа Банку», в найближчі три місяці фактор посилення карантинних обмежень навряд чи стане визначальним, а обмінний курс коливатиметься в діапазоні 27-28 грн/$.
При цьому, додають в банку, розраховувати на домінування припливу іноземного капіталу на валютному ринку не варто: апетит інвесторів до ЕМ зараз занадто нестійкий.
У «Райффайзен банку Аваль», в свою чергу, очікують на зміцнення гривні до 27,0-27,5 грн/$, зазначаючи, що нацвалюта може виграти від прискорення вакцинації й активізації переговорів з МВФ.
Представник «Аккордбанку» виключає можливість подальшого зміцнення долара до 28 грн/$, але при цьому припускає зростання курсу гривні до 27,00 грн/$. В «Ідея Банку» прогнозують курсовий коридор на рівні 27,50-28 грн/$, а в банку «Південний» зазначають, що вже в квітні «є шанс вийти з коридору 27,60-28,00 грн/$ до цілей 27,0-27,2 грн/$».
У «Кредитвест банку» вважають, що такі фактори, як приплив іноземного капіталу за рахунок приватизації, відкриття ринку землі та легалізації грального бізнесу, а також залучення інвесторів в частині розробки родовищ корисних копалин, дозволяють прогнозувати зміцнення гривні як мінімум до осені. У II кварталі банк очікує на зростання курсу гривні до 27,3-27,5 грн/$.

Довідка Finance.ua:

  • Економіст Олексій Кущ вважає, що спадний тренд курсу долара в квітні збережеться, але гривня буде зміцнюватися набагато повільніше, аніж прогнозувалося взимку.
  • S&P Global Ratings прогнозує курс гривні 29,5 UAH/USD на кінець 2021 року.
  • Компанія Concorde Capital прогнозує зростання ВВП 4,1% при інфляції 7,2% і середньорічний курс 27,6 UAH/USD в 2021 році.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас