Чи вдарить новий локдаун по гривні: економісти дали прогноз курсу долара у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вдарить новий локдаун по гривні: економісти дали прогноз курсу долара у квітні

Валюта
2753
До квітня 2021 року гривня помітно ослабла і їй знадобиться кілька тижнів, щоб зміцнитися хоча б до показників середини березня.
Про це пише сайт «Сьогодні».
Економіст Олексій Кущ вважає, що спадний тренд курсу долара в квітні збережеться, але гривня буде зміцнюватися набагато повільніше, аніж прогнозувалося взимку.
«У міру нарощування посівної буде збільшуватися приплив валюти. Україна продовжує експортувати сировину, і ціни на неї на світових ринках досить високі. Але якщо ще кілька місяців тому я прогнозував, що гривня до літа зміцниться з 28 грн до 26−27,5 грн, тобто від 50 копійок до 2 грн, то тепер діапазон можна звузити до 50 копійок. Я думаю, гривня зможе зміцнитися максимум до 27−27,5 грн», — зазначає Кущ.
При цьому, за його словами, зміна курсу буде проходити ривками, з відскоками і корекцією.
Економічний експерт Олексій Дорошенко більше схиляється до того, що Україна зможе все ж таки підвищити зацікавленість інвесторів до ОВДП:
«Логічно припустити, що скорочення продажів ОВДП у березні буде компенсовано в квітні. Треба латати дірки в бюджеті, інакше скоро не буде за що виплачувати зарплати і пенсії. Відповідно, якщо в квітні буде розміщуватися більше ОВДП, курс долара трохи просяде», — каже Дорошенко.
Але новий локдаун може негативно позначитися на курсі гривні, вважає Олексій Дорошенко. Хоча до такого стрибка, як торік, він не призведе.
«Якщо буде локдаун, економіка ще більше просяде і ще більше посилиться фактор зовнішніх запозичень. Але паніки, як торік, вже не буде. Паніку викликають нові чинники, а чинник коронавірусу вже не є таким вже новим. Окрім того, для зростання попиту на валюту потрібно, щоб були ресурси, які можна вкласти на хвилі паніки. А ресурсів в країні зараз менше, аніж рік тому», — каже економіст.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас