В Україні збільшать прожитковий мінімум: у Мінсоцполітики назвали пріоритетні групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збільшать прожитковий мінімум: у Мінсоцполітики назвали пріоритетні групи

Казна та Політика
1186
Міністерка соціальної політики Марина Лазебна на каналі «Україна 24» розповіла, як визначатимуть показник прожиткового мінімуму.
«Сьогодні Мінсоцполітики рахує за продуктовими наборами реальний прожитковий мінімум. Офіційний та реальний прожитковий мінімум відрізняються удвічі. Ми запропонували нову методологію підрахунку, ми вивчили міжнародний досвід. Для доплат, підвищень, надбавок застосовувати не прожитковий мінімум, а базові величини, які відповідатимуть офіційним розрахункам. А пенсія, мінімальна зарплата, допомоги, які є основним джерелом існування людини, мають відповідати реальному прожитковому мінімуму», — сказала вона.
Лазебна розповіла, для кого реальний прожитковий мінімум є важливим для розрахунку виплат.
«Є дорожня карта, є пріоритети. На першому плані — пенсіонери, на другому — допомога сім’ям з дітьми, третє — допомога людям з інвалідністю з дитинства та дітям-інвалідам, а також допомога людям, які не мають права на пенсію. У цих чотирьох групах треба, щоб прожитковий мінімум відповідав реальному. Одразу ми це все не зможемо, але за три роки можна зробити», — сказала вона.

Довідка Finance.ua:

  • Мінсоцполітики розробило низку законопроєктів, які схвалено Урядом та подано до Верховної Ради України, для оптимізації застосування прожиткового мінімуму, підвищення його розміру та розмірів державних соціальних гарантій.
  • Кабінет Міністрів України вніс до парламенту законопроєкт № 5045 про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору), який стосується соціальних виплат.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас