Як змінилася вартість квартир у Києві та передмісті (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилася вартість квартир у Києві та передмісті (інфографіка)

Особисті фінанси
1877
У сфері нерухомості березень — хороший місяць. Зазвичай в цей період активно йдуть продажі, тому ціна якщо і рухається, то зазвичай вгору, позаяк складнощів з попитом не спостерігається. Аналогічно було і торік — і в цілому по Київському регіону, і в Києві, і окремо в передмісті ціна показала зростання.
Цього року вийшла трохи нестандартна ситуація з березневими цінами. В цілому по регіону ціна практично не змінилася (-0,2% до лютого). Підсумкова середня ціна пропозицій київського регіону в березні склала 26 686 грн за метр квадратний.
Вартість житла в столиці. У Києві середня ціна пропозиції також не змінилася в порівнянні з минулим місяцем і залишилася на рівні 41 230 грн/м кв. Однак, якщо розглянути динаміку цін пропозицій за класами, то можна побачити, що практично за всіма класами житла, крім «еліту», ціна просіла в середньому на 1,3%. А це вже нехарактерна картина для березня.
Як змінилася вартість квартир у Києві та передмісті (інфографіка)
Динаміка за класами житла:
  • еліт-клас житла в Києві за березень подорожчав на 1,1% до попереднього місяця, середня ціна пропозиції на ринку столиці за таке житло склала 82 633 грн/м кв.;
  • більше за інших класів в ціні втратив економ. Ціни на житло цього класу за березень знизилися на 2,2%, зупинившись на позначці в 26 325 грн/м кв.;
  • трохи менше в ціні втратив бізнес — середня ціна знизилася на 1,4% і становить 44 471 грн/м кв.;
  • мінімально змінилася ціна в комфорт-класі, всього -0,2%.
Як змінилася вартість квартир у Києві та передмісті (інфографіка)
Передмістя. Тут березневі ціни підросли в середньому на 1,3% і за результатами місяця перебувають на рівні 20 061 грн/м кв.
У столичному регіоні так само, як і в Києві, виділився еліт-клас — тільки в цьому класі за березень не було зафіксовано зміни середньої ціни пропозиції. До речі, тут не відбувається змін середньої ціни ще з грудня минулого року.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

Найбільш помітно підросли ціни в економ сегменті житла передмістя — 3,4%, середня ціна пропозиції в березні склала 17 402 грн/м кв. Ціни комфорт-класу додали 1,3% порівняно з лютим (20 484 грн/м кв.), А середня ціна по бізнес-класу збільшилася на 0,2%, склавши 23 622 грн/м кв.
*На графіках вказана динаміка ціни готових 1к і 2к квартир площею 35−75 м кв.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас