Уряд встановив механізм індексації аліментів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд встановив механізм індексації аліментів

Казна та Політика
426
Кабінет Міністрів України встановив механізм нарахування розміру аліментів, визначеного судом у разі їх стягнення державним, приватним виконавцем, зокрема, проведення індексації з наступного року після визначення розміру аліментів.
Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.
Також Кабмін уточнив окремі положення Порядку проведення індексації грошових доходів населення, якими передбачається врегулювати питання нарахування індексації:
  • грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби;
  • грошових доходів у разі їх підвищення не з 1 числа місяця, пропорційно часу, відпрацьованому до та після підвищення доходів.

Довідка Finance.ua:

  • Інколи буває так, що аліменти стають непідйомним фінансовим тягарем, коли їх сплачувати просто нічим. Чи може людина бути звільнена від заборгованості по сплаті аліментів, пояснила начальник Костопільського бюро правової допомоги Рівненського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Марчук.
  • Народні депутати в першому читанні схвалили законопроєкт № 3881, який збільшує мінімальний розмір аліментів.
  • Однією з форм матеріального утримання дитини, що не досягла повноліття, є аліменти — кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас