В «Укрпошті» незадоволені переведенням майже всіх пенсіонерів у банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укрпошті» незадоволені переведенням майже всіх пенсіонерів у банки

Казна та Політика
2052
Кабінет міністрів 31 березня розгляне проєкт постанови про припинення фінансування доставки пенсій поштою для більшості пенсіонерів від 1 вересня 2021 року, який підготувало Міністерство соціальної політики.
Про це у вівторок, 30 березня, заявив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.
«Мінсоц вносить завтра проєкт постанови про примусове, від 1 вересня 2021 року, переведення на карти всіх пенсіонерів, крім інвалідів 1 групи, тих, що не ходять, і тих, кому за 80 років. Тобто пенсіонерам буде примусово відкрито рахунок. Це в країні, де банки і банкомати присутні в 4% населених пунктів і часто найближчий на відстані 50−60 км», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як докупити страховий стаж до пенсії 👛

За інформацією Смілянського, зараз через «Укрпошту» отримують пенсії 3,5 млн осіб. Пенсіонери, які не входять у визначені категорії, будуть оплачувати доставку самостійно.
«Я дуже сподіваюся, що завтра — далі відкладати вже нікуди — на Кабміні будуть прийняті правильні рішення. Які дозволять і нормально працювати підприємству, і, що найголовніше, не будуть розбурхувати мільйони пенсіонерів, яким і так є про що думати сьогодні», — резюмував гендиректор «Укрпошти».

Довідка Finance.ua:

  • У разі прийняття Верховною Радою законопроектів про прожитковий мінімум, мінімальна пенсія складе 3,5 тисячі гривень для осіб з повним страховим стажем.
  • Міністр соціальної політики Марина Лазебна пояснила, чому пенсії в Україні через 30 років можуть знизитися майже вдвічі. Це станеться, якщо не впроваджувати накопичувальну пенсійну систему.
  • З 4 березня почалася виплата проіндексованих пенсій за березень. Вже близько 8 млн громадян отримали пенсію, підвищену на 11%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас