Змінити кваліфікацію хоче кожен третій опитаний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Змінити кваліфікацію хоче кожен третій опитаний

Особисті фінанси
565
Незадоволеність нинішньою професією, брак цікавих вакансій за фахом або тривалі невдачі в пошуках робочого місця повинні підштовхнути до більш рішучих дій, які виражаються в перекваліфікації. Наскільки страшні такі зміни і чи варто до них вдаватися — розповіли експерти порталу grc.ua.
Чи хочуть респонденти змінити кваліфікацію? Торік експерти провели дослідження, і зробили висновок, що з віком люди все менше схиляються до радикальних життєвих змін, тому зміна професії всерйоз розглядається до 40 років. Надалі ж відзначається відчутне зниження позитивних відповідей від опитаних:
  • готові перекваліфікуватися лише 10% у віці від 19 до 23 років;
  • 26% – у віці від 24 до 30 років;
  • 37% – у віці від 31 до 40 років;
  • 19% – у віці від 41 до 50 років.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

Підсумок дослідження: перекваліфікуватися хоче кожен третій, і ця статистика підтверджує актуальність цього питання. Однак зміна професії – ризик, тому на такі дії меншою мірою готові зважитися ті, хто тільки-но робить перші кар’єрні кроки, і ті, хто розміняв п’ятий десяток. В останньому випадку причини прості: невіра, що це може принести якийсь результат, а також цінність наявної стабільності (навіть якщо вона не задовольняє потреби повністю) для сім’ї.
Головні переваги перекваліфікації:
  • не забирає надто багато часу (але при цьому вимагає постійного вдосконалення в подальшому);
  • можливий вибір форми навчання, щоб можна було поєднувати роботу і курси, які можуть бути очними, заочними, вечірніми або дистанційними;
  • ринок праці стає більш цікавим, з’являються вакансії, вимогам яких здобувач відповідає;
  • помірні витрати, які окупаються в подальшому.
Треба розуміти, що зміна професії і навчання чогось нового — не панацея, що дарує результат тут і зараз. У будь-якому випадку необхідно продовжувати працювати не тільки над поглибленням навичок (курси і т.д.), але також всебічно розвиватися, щоб мати таку цінну для сучасного світу гнучкість — тоді будь-які плановані або несподівані зміни будуть переноситися набагато простіше.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас