Середня ціна оренди житлової нерухомості в Києві знизилася на 10% з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня ціна оренди житлової нерухомості в Києві знизилася на 10% з початку року

Нерухомість
1046
Середня ціна оренди квартир у Києві склала $ 10/кв.м, що на $ 1 менше, ніж у січні поточного року.
Про це повідомив директор City Development Solutions Роман Герасимчук агентству «Інтерфакс-Україна».
«Ринок оренди житлової нерухомості столиці за підсумками лютого показав незначне зниження медіанної ціни за квадратний метр. При цьому медіанна ціна оренди в Голосіївському районі збільшилася — на 10%, Деснянському та Оболонському — на 5%. У Подільському та Шевченківському відзначається зниження», — повідомив Герасимчук.
Найдорожчим районом Києва є Печерський район — медіанна ціна $ 1367 за об’єкт, або $ 18/кв.м. На другому місці Шевченківський — $ 605 за квартиру ($ 11/кв. м.). На третьому місці Голосіївський район — $ 539 за об’єкт ($ 10/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі – $ 293 за квартиру, або $ 6/кв. м.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

Найдорожчим районом для оренди ліквідних однокімнатних квартир є Печерський район ($ 660). У Солом’янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від $ 360 до $ 430. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський — цінник на однокімнатні квартири в цьому районі становить $ 258.
У структурі пропозиції основний обсяг, як і раніше, складають однокімнатні квартири (49%), на які припадає 40% запитів. Третина пропозиції і попиту припадає на двокімнатні квартири. «Відносний дисбаланс спостерігаємо тільки в сегменті трикімнатних і багатокімнатних квартир. На них припадає 29% запитів, але в структурі пропозиції такі квартири становлять лише 17%», — сказав Герасимчук.
Експерт зазначає, що з урахуванням значного перевищення пропозиції над попитом такий дисбаланс не призведе до зростання цін, але збільшує шанс швидко здати в оренду трьох- і багатокімнатні квартири, але не в інших сегментах. «До стабілізації ринку ще далеко», — вважає Герасимчук.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас