Податкова система у «Дія City» допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів — міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова система у «Дія City» допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів — міністр

Казна та Політика
884
У Мінцифри розраховують, що податкова система для компаній у спеціальному правовому режимі “Дія City” допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів.
Про це під час прес-конференції заявив віце-прем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
“У нас на сьогодні є концепція, в яку ми віримо і яка допоможе створити найкращий у світі податковий режим. Ми порахували, що податкова система у “Дія City” допоможе зменшити податкове навантаження, якщо оплачувати податки “у білу”, у п’ять разів. Це унікальна можливість для нашої країни, і нам потрібно її якісно реалізувати”, – сказав Федоров.
Водночас заступник голови комітету ВР з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв сподівається на прийняття законодавчої бази для запуску “Дія.City” до середини літа.
“Сподіваюся, що ми пройдемо цей етап за найближчі пару-трійку місяців і що з другого читання законопроєкт вийде до середини липня. Сподіваюся, що ми зможемо почати реальну роботу “Дія.Сity вже влітку”, – сказав нардеп.
Нагадаємо, Дія Сity – спеціальний правовий режим стимулювання розвитку цифрової економіки, який запроваджуватиметься терміном на 15 років та поширюватиметься на всю територію України. Вступ до Дія Сity буде добровільним.
Спеціальний правовий режим “Дія City” допоможе збільшити доходи від IT з 6 мільярдів до 16,5 мільярда доларів до 2025 року, а кількість працівників – з 200 тисяч до 450 тисяч, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • Спеціальний правовий та економічний режим Дія.Сity застосовуватиметься для семи кваліфікованих видів діяльності, пов’язаних з ІТ-сферою та креативними індустріями.
  • Міністерство цифрової трансформації має на меті до 2024 року збільшити в Україні кількість ІТ-спеціалістів до 500 тисяч.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас