Податковий режим Дія.Сity буде чинним для семи видів діяльності - Федоров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий режим Дія.Сity буде чинним для семи видів діяльності - Федоров

Казна та Політика
960
Спеціальний правовий та економічний режим Дія.Сity застосовуватиметься для семи кваліфікованих видів діяльності, пов’язаних з ІТ-сферою та креативними індустріями.
Про це сказав віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».
“Якщо подивитися, які напрямки бізнесу підходять до Дія.City, до версії 1.0 цієї віртуальної країни, то в першу чергу це розробники, аутсорсингові компанії, продуктові компанії, стартапи”, – розповів Федоров.
Він додав, що також резидентами Дія.City зможуть стати R&D центри (науково-дослідні центри) у галузі ІТ та телекомунікацій, компанії, що постачають послуги, пов’язані з обігом віртуальних активів, та компанії, пов’язані з кіберспортом.
Федоров нагадав, що Дія.City – це проєкт, який передбачає створення спеціального правового та економічного режиму в Україні для сфери ІТ. Зокрема, в рамках Дія.City буде запроваджено спеціальний режим оподаткування:
  • 5% податку на доходи фізосіб,
  • 1,5% військовий збір,
  • 1,5% ЄСВ,
  • 9% податок на виведений капітал.
За словами віцепрем’єра, така податкова система спонукатиме компанії офіційно працевлаштовувати працівників. Він зазначив, що в рамках Дія.City також буде запроваджений механізм gig-контрактів – короткострокових трудових договорів, який значно спростить процес працевлаштування. Крім цього в проєкт будуть інтегровані елементи англійського права.
Очільник Мінцифри підкреслив, що законопроєкт про створення Дія.City передбачає запровадження механізмів захисту ІТ-компаній від несанкціонованих перевірок правоохоронними органами та зупинки роботи компаній внаслідок таких дій. “Просто так “закошмарити” будь-яку компанію вже ні в кого не вийде”, – наголосив Федоров.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас