У Мінцифри розповіли, що змінили у законопроєкті про Дія City — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінцифри розповіли, що змінили у законопроєкті про Дія City

Особисті фінанси
627
Мінцифри хоче створити найзручніші умови для розвитку IT-сфери за допомогою спеціального правового режиму Дія City. Про це йдеться на Урядовому порталі.
На спільній робочій зустрічі Мінцифри та Комітету цифрової трансформації зі стейкхолдерами законопроектів про Дія City обговорили зміни та опрацювали зауваження, відгуки та пропозиції до проекту закону №4303.
«Мінцифри — не регулятор та не має наміру ним ставати. Більше того, ми ЗА дерегуляцію та саморегулівну організацію учасників ринку. ІТ — це простір для росту. Наше завдання як державного органу – гарантувати галузі такі умови, за яких цей ріст можливий. Деколи найкраще, що ми можемо зробити, — мінімізувати втручання», — розповів Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-індустрії.
Що планують змінити у законопроекті №4303-д:
  • передбачається запровадження чіткого та широкого переліку дозволених у рамках Дія City видів діяльності — за виключенням діяльності дата-центрів;
  • при цьому до 10% доходів можна буде отримувати з інших сфер;
  • крім того, буде скасовано оцінку плану реалізації стартап-проектів у разі надання їм статусу резидента Дія City;
  • буде зменшено кількість підстав для виключення зі спецрежиму, обмежено організацію резидентів в отриманні інформації щодо бізнесу, максимальний розмір внесків та їх цільове використання.
Розширення застосування ФОП на трудові відносини, як і раніше, визнано неможливим в умовах чинного законодавства, оскільки це суперечить трудовому законодавству України і може призвести до повної втрати прав співробітників.

Довідка Finance.ua:

  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про мотивацію для компаній переходити в «Дія City» і які там будуть податки.
  • У Мінцифри пріоритезували законопроєкти, які ще будуть допрацьовувати в парламенті і намагатимуться ухвалити цього року. Серед них Федоров назвав 7 найголовніших.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас