У Кабміні анонсували запуск в 2021 році національної платформи е-демократії "ВзаємоДія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні анонсували запуск в 2021 році національної платформи е-демократії "ВзаємоДія"

Казна та Політика
411
Запуск у 2021 році Національної платформи електронної демократії “ВзаємоДія”, на якій будуть зібрані різні інструменти, сервіси та можливості залучення громадян до процесу ухвалення рішень та отримання інформації, анонсували в Кабінеті Міністрів України.
“Ми б хотіли створити таку цифрову країну, в якій не було б бар’єрів у спілкуванні між громадянами країни та представниками органів державної влади. Ми б хотіли, щоб цей діалог був гнучким і прозорим. Наша мета – щоб держава почула кожного. Для цього ми анонсуємо запуск цього року Національної платформи е-демократії “ВзаємоДія”, – сказала заступник міністра цифрової трансформації України Людмила Рабчинська на брифінгу у вівторок.
За словами Державного секретаря Кабінету Міністрів Олександра Яреми, платформа “ВзаємоДія” стане одним з основних елементів реалізації Національної стратегії “Сприяння розвитку громадянського суспільства”.
Зазначається, що платформа розробляється як частина вже працюючої ініціативи партнерства “Відкритий Уряд”.
У свою чергу, Рабчинська додала, що протягом 2021-2023 років на платформі з’являться електронні звернення та електронні запити, електронні консультації щодо проектів нормативних актів, електронні петиції, електронні конкурси з відбору проєктів на держфінансування, електронне голосування за членів громадських рад в органах держвлади, електронна експертиза діяльності органів держвлади, електронний громадський бюджет, а також доступ до урядової інформації.
Перший функціонал на платформі буде доступний вже навесні 2021 року, а повний – в 2023 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас