Мінцифри планує збільшити кількість ІТ-спеціалістів до пів мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри планує збільшити кількість ІТ-спеціалістів до пів мільйона

Казна та Політика
518
Міністерство цифрової трансформації має на меті до 2024 року збільшити в Україні кількість ІТ-спеціалістів до 500 тисяч.
Про це сказав віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час четвертого Українсько-Німецького економічного форуму.
«У нашій країні працює вже 220−230 тисяч ІТ-спеціалістів. У нас є мета — до кінця 2024 року зробити так, щоб це було 500 тисяч спеціалістів», — розповів Федоров.
Він додав, що в Мінцифри також працюють над тим, щоб за три роки доходи від вітчизняної ІТ-галузі зросли з $ 6,5 млрд до $ 16 млрд.
Федоров зазначив, що такому зростанню ІТ-галузі в Україні сприятиме поява віртуальної бізнес країни — Дія City. Він нагадав, що Дія City передбачає спрощений податковий режим та спеціальні умови для ІТ-компаній, які стануть її резидентами. Віцепрем’єр також нагадав, що однією з цілей Мінцифри є збільшення долі ІТ-галузі у ВВП України з 3% до 10%.

Довідка Finance.ua:

  • У найближчі роки кількість випускників-бакалаврів IT-спеціальностей в українських вишах зросте у 2024 році диплом бакалавра отримають більше 20 тисяч осіб у сфері IT, це на 23% більше, ніж у 2020 році.
  • Уряд ухвалив розпорядження щодо встановлення квоти на імміграцію в Україну іноземних ІТ спеціалістів у 2021 році. За ініціативи Мінцифри 5000 іноземних IT-спеціалістів зможуть працевлаштуватись в Україні.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас