Коли поліція штрафуватиме за відсутність маски на вулиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли поліція штрафуватиме за відсутність маски на вулиці

Особисті фінанси
1405
Носіння масок в регіонах, що потрапили в «червону» зону, стало обов’язковим не лише в публічних місцях, але і під час прогулянки в парку або на вулиці. Утім, поліція не планує одразу виписувати штрафи за порушення у розмірі 170 гривень.
Про це розповів заступник директора департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало.
За його словами, правоохоронці, перш за все, сподіваються на свідомість громадян та не планують одразу виписувати штрафи за відсутність маски.
«Поліція не планує штрафувати людей. Навпаки ми розраховуємо на те, що люди проявлятимуть громадянську свідомість. Найкращим аргументом, на жаль, в цьому є невтішна статистика останніх тижнів, яку чує та бачить кожен з нас. Тому ми розраховуємо на те, що люди побережуться і будуть дотримуватися маскового режиму, тим самим убезпечуючи себе й оточення», — зазначив представник МВС.
Тобто коли правоохоронці бачитимуть людину без маски, вони спершу робитимуть попередження.
«Будемо розмовляти, проведемо профілактичну роз’яснювальну роботу, пояснюватимемо ризики для життя та здоров’я», — зауважив директор департаменту комунікацій МВС.
Він наголосив, що штраф на місці у розмірі 170 гривень виписуватиметься тільки тоді, коли людина ігноруватиме аргументи правоохоронців та відмовиться вдягати маску.
«Ніхто не буде зразу підходити і одразу казати: ми виписуємо вам штраф, бо ви порушники», — наголосив Тракало.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 24 березня в Україні вісім областей — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська, а також місто Київ знаходяться в «червоній» зоні через перевищені показники поширення COVID-19.
  • У постанові від 22 березня уряд заборонив людям перебувати на території загального користування без захисних масок та респіраторів. Такі обмеження поширюються на регіони, які потрапили в «червону» зону.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас