В Україні очікується пожвавлення в сегментах приватних будинків та нежитлової нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні очікується пожвавлення в сегментах приватних будинків та нежитлової нерухомості

Нерухомість
12630
За даними Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України, з другої половини квітня, з послабленням карантинних заходів, в усіх найбільших українських містах в сегментах приватних будинків та нежитлової нерухомості очікується суттєве пожвавлення.
За словами Юрія Піти, президента Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України, ситуація з посиленням карантину в різних містах України змінюється ледь не щодня. Водночас ринок функціонує, угоди укладаються, а ціни залишаються стабільними, пише 3m2.ua.
«Якщо порівнювати з першим локдауном у 2020 році, то в сегментах приватних будинків і нежитлової нерухомості не варто очікувати якихось суттєвих цінових змін. У разі, якщо буде оголошено всеукраїнський локдаун, то кількість угод може знизитися в середньому на 30% в усіх сегментах нерухомості. Проте на цінах це навряд чи позначиться: на час локдауну вони будуть «заморожені», — розповів експерт.
Він вважає, що зниження активності на ринку буде більше пов’язане з тактикою вичікування потенційних клієнтів.
«Фактично ринок житиме, як це було навесні 2020-го року. Тобто охочі придбати чи орендувати об’єкт нерухомості зможуть це зробити без особливих перешкод. Проте ментально більшість потенційних клієнтів відкладуть угоди на 2–3 тижні», — зазначив Юрій Піта.
Олена Гайдамаха, голова Київського міського відділення АФНУ, розповіла, що станом на середину березня вартість земельних ділянок і приватних будинків в Києві та передмісті істотно не змінилася попри те, що зазвичай активність у цьому сегменті розпочинається з настанням весни.
«Цінова ситуація в різних сегментах ринку нерухомості дзеркальна. Пожвавлення ринку, так само, як і певні паузи, пов’язані, наприклад, з карантином, впливають майже однаково на всі сегменти. Ми очікуємо суттєве пожвавлення ринку, але вже по завершенні жорсткого карантину», — підсумувала вона.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас